dimecres, 22 de gener del 2014

Formes i pals de gelat



Tenim una estoneta abans de sopar i un material nou , recent preparat, en un pim pam  i inspirat en aquesta entrada  del bloc "A,Bee,C, Preschool,"  que tot just acabo de conèixer i m' està agradant molt. 

Uns pals de gelat , rotulador i ja està preparat. Una invitació a la geometria i a la imaginació.

Cada color té els pals per a construir una forma , numerats i amb el nom de la mateixa apuntat.  3 liles pel triangle, 4 taronja pel quadrat , 5 verds pel heptàgon ... D'aquest manera s'afavoreix el treball autònom i el control d'error.

Repassem les formes, els nombres ... matemàtiques de nou !!!




M'ha encantat que, un cop presentada la proposta , ha començat a fer allò que li sortia de dins amb els pals de gelat, el primer de tot un coet ( el teniu a la foto) .  Al David tota la qüestió imaginativa no li va massa, és el nen més realista del món,  però fa una temporada que sembla ser que l'està desenvolupant més i que la gaudeix molt, és com si la capacitat d'imaginar més enllà del que veu fos una joguina nova a descobrir ... és genial !!




Comencem a veure a què ens conviden els pals de gelat : formes diferents que es transformen , d'hexàgon u d'octògon a estel, de coet a fletxa o a carretera ...





Lletres, noms , avions ... tot ho puc transformar amb les meves mans ...






Més grans , més petites .... 



A més a més juguem en família , amb materials senzills i fets per nosaltres . Aprenem, gaudim, compartim ... no pot haver-hi res millor !






9 comentaris:

  1. Genial!!!!!! Els pals de gelat donen un munt de joc veritat? Una gran avtivitat per desenvolupar la imaginacio, la creativitat i la manipulacio. Petonets familia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant !!! a més a més he vist una proposta d'un museu nordamericà que és suuuuuuuuuper genial !!! però costa una mica de fer, quan ho haguem provat segur que us ho expliacarem !!
      petonets guapa!!!

      Elimina
  2. Muy molona!!! Me la apunto... que además tengo los palitos de helado!! Aunque lo nuestro será contarlos y jugar con los colores... ji!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. claro que sí, pero por mi experiencia .... prepárate a sorprenderte!!
      Un abrazo guapísima !!

      Elimina
  3. Vale, em toca menjar gelats a dojo per tenir tants palets, jajajaja!
    Muas!

    ResponElimina
  4. Molt bona activitat! Nosaltres hem jugat alguna vegada a fer lletres amb pals de gelat, però això de preparar les formes per colors i apuntar-hi el nom de la figura i els costats que té ho trobo fantàstic. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va agradar molt quan ho vaig veure . és senzill i significatiu !! i hi ha una munt de propostes per la xarxa ,a quests dies en vaig recollint, ja les compatirem !
      Petonets

      Elimina
  5. He estat mirant per el bloc i tenen activitats molt interessants!

    Gràcies!!

    ResponElimina