dissabte, 19 de juliol del 2014

Política i esperança? (Compromís social I)




"Tots els polítics són iguals ! uns corruptes i aprofitats pel propi benefici " Aquesta era la conclusió a la que s'arribava ahir a la nit en un sopar al que hi vam anar. Em nego a creure-ho i així ho vaig dir repetides vegades. No, no, no i no. No pot ser que tothom que s'hi dedica a la política sigui un corrupte, un aprofitat, un egoista ...

Certa i malauradament és al que estem acostumats i, si bé a tot arreu n'hi ha de tot, és massa gran i profunda la corrupció i injustícia   en la que vivim per a poder re-creure en la política com a servei a la ciutadania .







Però crec que aquest pot ser un bon moment per a re-esperançar-nos . No se si és  la necessitat interior que tinc d'aferrar-m'hi a que les coses poden canviar  o la ràbia i impotència que em genera la situació política local, nacional , estatal i mundial, que m'ofega i em fa sentir massa vegades que tota acció és inútil . No vull sentir-me així, i precisament així és com m'he sentit aquest darrer any i mig, massa temps, massa desesperança.






I fa unes setmanes ...  eleccions europees i la gran sorpresa: "Podemos" té 1.200.000 vots i 5 escons al Parlament Europeu.  Una formació política nova, fresca , d'esquerres de veritat, transparent  , amb militants amb idees clares i , pel que sembla, ganes d'implicar-se veritablement en retornar la dignitat a la política i a la ciutadania. Podemos, Equo i d'altres partits més petits més locals, com el lleidatà " Lo Comú de Lleida " , nascuts des dels indignats i d'altres moviments socials , intenten lluitar per la recuperació dels drets fonamentals que ens estan essent robats : educació, sanitat, justícia, dret a opinar .... Una recuperació de la DEMOCRÀCIA en majúscules. 


Aquest és doncs , segons el meu criteri, el moment ideal, per començar a reflexionar, a conèixer els seus programes , per participar - en la mesura del possible- en les assemblees, per dir la nostra , preguntar, escoltar ....  Gràcies al seu compromís i al nostre recolzament, potser les coses poden començar a canviar, ni que sigui una mica.

He sentit l'alè de l'esperança gràcies a ells i a tota la gent que els va votar, fins al punt de replantejar-me el meu vot fidel al mateix partit des de fa més de vint anys . Crec que una part de la ciutadania  està, lògicament, adormida i mirant-se el propi melic, però també crec que aquells que encara no hem llançat del tot la tovallola podem ser l'espurna que els faci despertar i ser cada vegada més els que reclamem que la política ha de ser per a construir un món millor, més just , on tothom gaudeixi de les mateixes oportunitats . Dir que prou, que no, que ja s'ha acabat la mala " política" , que volem recuperar la nostra dignitat .

Em sento agraïda i per tant reflexionant què és el que puc fer a partir d'ara per a recolzar aquestes iniciatives i a les persones que les tiren endavant pel bé comú. Des de les meves possibilitats, des de la meva realitat , des de les meves limitacions, però també des dels meus principis, que són molt importants per mi.

I vosaltres .... us afegiu a pensar-hi? Si no és amb tots , no podrem canviar veritablement res. Plagiant el Capità Enciam podríem dir que " les petites ajudes són poderoses" .







Qui m'inspira ? Per sort moltes persones .... també lectures, cançons, testimonis ... Avui en trio tres, un altre dia més. 

Ell, com no . Us la dedico , perquè se que somiem el mateix món  , gaudiu-la!!!

JO HI SÓC SI TU VOLS SER-HI





L'estimat José Antonio Labordeta , testimoni fidel  :

HIMNO A LA  LIBERTAD 





Chomsky, imprescindible: 






UN MUNDO DIFERENTE 
NO PUEDE SER CONSTRUIDO POR GENTE INDIFERENTE
Dr. Peter Marshall


I tants d'altres propers i llunyans ...


On volem ser-hi ? què volem per als nostres fills i filles ?
Estem esperançats i esperançades ?
Volem re- construir la democràcia i treballar per veritables polítiques socials ?
Ens creiem necessaris/es  i imprescindibles per a aconseguir-ho?

Jo ara  , de nou, sí.

I vosaltres ?







Bon cap de setmana per a tothom !!





7 comentaris:

  1. Jo també espero i desitjo que sorgeixin més polítics nous i amb empenta. És cert que la desesperança era molt gran fins a les últimes eleccions europees, on vam veure que la cosa podia canviar... i també espero que els nous grups polítics suportin el fort atac a què són sotmesos per part dels partits "majoritaris", fruit de la por que pateixen a perdre el que tenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí i tant !! per això crec que ara sí és el moment d'un possible canvi, que costarà molt, però que no l'hemd e deixar perdre !!!
      petonets!

      Elimina
  2. No sé què dir-te... espero que tinguis raó i hi hagi un canvi, però em fa molta por que aquests "ciudadanos de bien" que voten invariablement sempre el mateix frenin qualsevol iniciativa i aturin els que estan ben avorrits i desencisats de gairebé tot. Creuem els dits i tant de bo comencin els canvis. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per això dic que hem de ser les espurnes que encenguin els adormits, perquè els que volem un canvi en som la majoria !! ara cal despertar i començar de nou a caminar plegats !!!
      Petonets!

      Elimina
  3. Pues yo estoy contigo: arriba la esperanza. Creo que la magia de Podemos ha sido devolvernos la ilusión de que se puede crear otro mundo...

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, verdad? a mi se me pone la carne de gallina pensandolo. Creo que es momento de apoyar a estos partidos incondcionalmente, ya que van a tener que enfrentarse a muchos monstruos y muy poderosos. Pero si creemos en nuestra fuerza como pueblo, como comunidad sí podremos cambiar alguna cosa, al menos dar a conocer cual es nuestro deseo.

      Abrazos guapisima !!!

      Elimina
  4. Només podem anar cap a millor. A pitjor, impossible.

    ResponElimina