dissabte, 26 de juliol del 2014

S.O.S. plaquetes !!!



Avui de bon matí hem sortit a fer un tomb en bici. Bé doncs, jo no se si ha estat la son que arrossego ( el David té otitits i estem passant unes nits força dures ), que no en se gaire, que els pantalons em tibaven i no podia pedalar bé  o tot plegat que m'he fotut una bona castanya en una baixada de les guais .

Au, doncs vinga, a curar les ferides ...


Primer de tot aigua , que ja me l'he posat en quan he caigut. A casa he rebut les millors atencions mèdiques :

Observem què ha passat : se m'ha aixecat la pell amb la rascada, en conseqüència m'ha començat a sortir una mica de sang. Hem recordat que les plaquetes comencen ja a fer la seva feina i que ja estan venint a tancar la ferida ( ho havíem parlat ja fa un any o així ).

Primer de tot ben neta , amb molt de compte !!

La de l'espatlla ...





La del genoll :




I un bon raig d'aigua amb sabó , millor a la dutxa !!



Anem a tallar un trosset  de l'aloe que és a casa nostra des de fa 7 anys, portat directament de Lanzarote. I l'apliquem directament  a la ferida 




Tornem a mirar el llibret que ens explica que  les plaquetes són uns petits components de la sang que s'encarreguen d'anar ben ràpidament a tancar les ferides quan s'obren per evitar que marxi massa sang i que es curi aviat .





Us adjunto les imatges , són molt simples, però en el seu moment li van cridar l'atenció i vam estar força dies parlant-ne.

Components de la sang:






Com actuen les plaquetes en les ferides: 





Sense voler-ho, aprenem de manera significativa sobre aquest fet , a més  a més, ens cuidem els  uns als altres i ho intentem fer de la manera més natural i senzilla possible  ( no calen tants potingues químics com els que ens acribillen per la tele i a les farmàcies ) .

Ara a deixar que les plaquetes actuïn , i a que se me passi el iuiu de la caiguda, que he vist les estrelles, jjeejejj. Sort dels meus cuidadors !!


Bon cap de setmana a tothom !!!







4 comentaris:

  1. Ostres, espero que et recuperis aviat. I de pasada et faig una petició: explica coses de l'aloe vera, que me n'han regalat una i no se com fer-la servir.

    ResponElimina
  2. Que bé que de cada detallet que us passa en pogueu fer un aprenentatge amb aquesta alegria i tranquilitat. Ànims per la recuperació, que de moment, ja has tingut el millor metge. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Petonets de cura sana .... tot i que amb aquest metge ben segur que ja està tot superat :)

    Molt bona idea aprofitar les "coses quotidianes" per anar introduint coneixements !!

    Petonets !

    ResponElimina
  4. Jo nena, quina nata!! Però tan cuidat molt bé!!
    Justament avui hem fet una lliçó similar per aquí quan li he tret sang a un gosset i el Peque m'ha fet d'ajudant... :)
    Muas!

    ResponElimina