dimecres, 7 d’octubre del 2015

De castells i falcons ( Sud de França II)




Doncs sí, de Toulouse a.... evidentment Carcassonne. 


Ciutat fortificada, d'arquitectura medieval patrimoni de la UNESCO des del 1997. 

La veritat és que tinc una sensació agredolça: si bé la ciutat és preciosa... no sembla una ciutat medieval,  tot el seu encant i interès es perd entre centenars de botigues, restaurants, bars , un al costat de l'altre , que no deixen gaudir de la veritable essència de la mateixa.

Van fer una visita guiada en espanyol que ens va explicar algunes curiositats sobre l'arquitectura, la raó de ser d'algunes torres i de la seva estructura peculiar , tot fent un viatge al passat , on poder admirar les obres d'enginyeria que feien amb els pocs mitjans dels que disposaven , però que funcionaven pels supòsits pels quals es construïen, l'atac i la defensa de la ciutat .




Vam anar a veure, per recomanació d'uns amics que ja hi havien estat, el torneig medieval . La veritat és que és tot un espectacle d' acrobàcies sobre els cavalls, al·lucinant. a més a més devia ser molt divertit, ja que la gent reia molt de tots els diàlegs que feien els actors (ai...el francès perdut ..) . L' història però es seguia molt bé ja que era una reproducció d'aquelles proves que tantes vegades hem vist en pel·lícules de cavallers i princeses ... 




Peeeeeeeeeeeeeeerò.... com que el David és un nen força peculiar, sabeu que és el que més li va agradar de tot el torneig? Una gallina que s'havia escapat de "l'atrezzo" i campava com si res entre el públic. 

Vam continuar el nostre viatge per l'Aude cap al Castell de Peyrepertuse..  Tal com li diuen un castell dins el cel. Mireu perquè:



Impressionat , oi?

Es tracta d'un castell càtar, a 800mts sobre el nivell del mar, la primera menció que se'n troba d'ell, és del 1070, directament relacionat amb el Compte de Besalú, és a dir, amb arrels catalanes. Us imagineu en aquell temps per construir-lo? ja ens seria difícil ara....


Tot deixant els cotxes a recepció, on comprar les entrades, cal començar a pujar a peu durant 20-25 minuts. 




El castell està en runes , tot i que vam agafar l'audioguia en espanyol, no vàrem saber massa bé com era la distribució ni per a que se'n feia us de les estances que suposadament havia, l'audioguia no ho explica massa bé i ens en vam quedar amb les ganes de conèixer més a fons la seva història " in situ". 




Aquí teniu una petita mostra de la visita.




Vàrem poder viure una magnífica experiència : un espectacle de falconeria allà mateix, espectacular en aquell paisatge. cada dia n'hi ha tres passis: a les 11.30h , a les 14.30 i a les 16.30h. Us el recomanem 100%. El noi que ho feia ho explicava molt bé, es nota que ho vivia amb passió , com la majoria de gent que s'hi dedica. D'altra banda, com que ja hem vist uns quants d'aquests ens va ser més fàcil entendre el que deia.



Són uns animals fascinants... 











Tot i que no m'agrada que les aus estiguin en captivitat trobo que és molt pedagògic de cara als infants sobretot, ja que els espectacles que hem vist sempre remarquen la importància de preservar aquestes aus, de respecta-les en els seus hàbitats, d'admirar-les i conèixer-les . Ens transmeten el seu amor i dedicació per elles i ens contagien , essent una experiència enriquidora i positiva.



Un tomet més pel castell, gaudint del paisatge....







I de tornada, com sempre, descobrint les petiteses del nostre entorn i fent-nos mil i una preguntes ...



Aquest cop sobre els liquens ...


I ens queda una tercera part  de la que vam gaudir molt de les meravelles de la Terra ...

Propera entrega!!


Abraçades!


8 comentaris:

  1. A Carcassonne també hi vàrem anar, tant abans com després d'arribar a Toulouse... qui sap si a les mateixes dates! Coincideixo amb tu en això que que el recinte dins la muralla, tan encarat al comerç i al turisme, li prenen l'essència medieval a la ciutat. Malgrat tot, els nens varen gaudir moltíssim de les muralles i de l'espectacle amb gallina inclosa.
    Ens apuntem l'altre castell i l'espectacle de les aus. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je,je, aquella gallina és l'estrella del torneig ...
      Llàstima que el consumisme ens vagi menjant i fent perdre indrets tan macos i emblemàtics... t'imagines poder passejar per la ciutat fortificada sense botigues ni restaurants? seria increïble , un veritable viatge al passat i a la història, com hauria de ser en veritat .
      Apunta, apunta, que sobre tot veure volar els falcons i les àligues en aquell paisatge és una meravella!
      petonets

      Elimina
  2. Hola!!!

    Des de la pàgina web Educació i les TIC hem creat EsferaTIC, una comunitat que reuneix bloggers que utilitzen les noves tecnologies en el món de l'educació. Aquí tens la informació. És totalment gratuït i tu hi encaixes molt. Segur que t'agradarà. T'esperem!

    Moltes salutacions.

    ResponElimina
  3. Mi chico estuvo allí de intercambio cuando era un chaval... jajaja! Desde entonces tengo muchas ganas de conocer toda la zona con el, desde Carcasonne a la Duna de Pilat, porque me ha contado maravillas de todo el sur y centro francés.

    Besotes!

    ResponElimina
  4. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina
  5. Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

    ResponElimina